Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Τρεντσερ (Trencher)


Το Τρεντσερ ήταν ένα κομικ της Ιματζ (Image Comics). Παρόλο που ήταν μια κανονική μηνιαία σειρά, δυστυχώς έχουν κυκλοφορήσει μόνο τέσσερα τεύχη καθώς η σειρά ματαιώθηκε. Αν θυμάμαι καλά ο δημιουργός της είχε πει πως ενώ το κομικ δεν πήγαινε και τόσο άσχημα (από εμπορική σκοπιά), οι ιθύνοντες της Ιματζ ήθελαν να κρατήσουν μόνο τους πολύ δυνατούς τίτλους.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Κιθ Γκιφεν (Keith Giffen). To 1993 είναι το έτος κυκλοφορίας του Τρεντσερ. Τον συγκεκριμένο ήρωα μπορεί να τον βρει κανείς και στην εξαιρετική σειρά (φανταστικό coloring) Ιματζεις οφ Σαντοουχοκ (Images of Shadowhawk) καθώς επίσης και στα Μπλακ Μπολ κόμικς #1 (Black Ball comics #1) και Εξ Μας Μπαητς Χολιντεη Μπλοου άουτ #1 (X-Mas Bites Holiday Blow Out #1).   

Τρεντσερ στο ιντερνέτ βρήκα ότι σημαίνει_ Αυτός που σκάβει χαντάκια. Η κάτι τέτοιο.

Πρωταγωνιστής του κομικ είναι ο Γκιντεον (Gideon), ο οποίος μαζί με την Φοιμπη (Phoebe), μια φωνή μέσα στο κεφάλι του, έχει αναλάβει την αποστολή του να σκοτώνει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μετενσαρκωθεί άδικα. Και οι δυο προαναφερθέντες δεν λειτουργούν μόνοι τους. Φαίνεται να είναι σε αποστολή μιας ευρύτερης ομάδας.

Αυτό που χαρακτηρίζει το κόμικς είναι η σάτιρα και το χιούμορ. Φαινομενικά, όπως είχα γράψει και παλαιότερα για το Λομπο Ινφαντισαηντ, πρόκειται για ένα υπερρεαλιστικών καταστάσεων φρενήρες κόμικς. Παρόλα αυτά όμως το κόμικς αυτό έχει βάση. Και αυτή η βάση είναι ο κόσμος της σάτιρας του Γκιφεν. Στην Γουηκηπηντια (Wikipedia) βρήκα μια φανταστική φράση η οποία ρίχνει άπλετο φως στην τρέλα του Τρεντσερ.

Gideon is frequently involved in situations that largely make little sense within their own context, but continue author Keith Giffen's well known satire.

(Ο Γκιντεον συχνά εμπλέκεται σε καταστάσεις που σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν λίγο νόημα μέσα στο δικό τους πλαίσιο, αλλά συνεχίζουν την γνωστή σάτιρα του συγγραφέα Κιθ Γκιφεν.)

Σαν κόμικς περιέχει φανταστικές συνέχειες. Συνέχειες ονομάζω εγώ μια σειρά καρέ. Όπως είναι μια πρόταση ή μια φράση (χωρίς να έχει απαραίτητα νοηματικά ή συντακτικά ολοκληρωθεί) σε ένα κείμενο, έτσι είναι και μια συνέχεια στα κόμικς. Κάτι σαν στριπ (λωρίδα). Το κόμικς είναι καλοστημένο και καλοσχεδιασμένο. Στο πρώτο τεύχος η εμφάνιση του Τρεντσερ είναι αρκετά καλό-σκηνοθετημένη. Η μάχη με τον Σουπρημ (Supreme) επίσης. Το εικονογραφικό στυλ είναι το ίδιο με αυτό του Ινφαντισαηντ.

Ο Γκιφεν έχει ένα κόλλημα που έμενα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Κάποιες φορές από τα μάτια και κάτω σκιάζει όλο το μέρος του κεφαλιού. Στο Τρεντσερ, ένας μυστηριώδης τύπος, αρκετά σκοτεινός θα έλεγα, που δεν προλαβαίνει να μας φανερωθεί αρκετά, μιας και το κόμικς ματαιώθηκε πρόωρα, φέρνει μια τέτοια εμφάνιση. Από τα μάτια και κάτω δεν διακρίνουμε χαρακτηριστικά. 

Παρακάτω ακολουθούν σελίδες από το Κομικς Σην (Comics Scene) #44.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου