Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ντι Σι κόμικς θυγατρικές


Υπάρχουν εκδοτικές απόπειρες της Ντι Σι, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρα της Βερτιγκο, που όλοι την γνωρίζουμε καλά, υπάρχουν άλλες λιγότερο γνωστές μεν, με αρκετά καλό υλικό δε.

Πιράνχα Πρες (Piranha Press)

Η Πιράνχα Πρες ξεκίνησε το εκδοτικό ταξίδι της το έτος 1989 και το τελείωσε το 1994. Η εκδοτική αυτή προσπάθεια ήταν η απάντηση της Ντι Σι κόμικς στο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για τα εναλλακτικά κόμικς. Η Πιράνχα αντί να χρησιμοποιήσει ήδη καταξιωμένους δημιουργούς, στράφηκε προς άγνωστους δημιουργούς σε εκλεκτικές και πειραματικές ιστορίες. Από τους πιο γνωστούς τίτλους της, είναι το Γιατί μισώ τον Κρόνο (Why I hate Saturn) του Καηλ Μπέηκερ. Η θυγατρική έδινε τα δικαιώματα στους δημιουργούς. Το λογότυπο της είναι του Ντιν Μοττερ (Dean Motter). 
                                              
                                            http://www.comicvine.com/piranha-press/57-2083/volumes/

Ιμπακτ Κομικς (Impact comics)

H Ιμπακτ κόμικς ήταν μια θυγατρική προσανατολισμένη προς ένα νεαρότερο αναγνωστικό κοινό. Ξεκίνησε το 1991 και διήρκησε μέχρι το 1993. Η Ντι Σι προσπάθησε να πουλήσει τους τίτλους της Ιμπακτ μέσω του παραδοσιακού τρόπου διανομής και όχι του Νταηρεκτ Σεηλς αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Στους τίτλους της συμπεριλαμβάνονταν αλλαγμένες εκδοχές υπέρ ηρώων της Άρτσι κόμικς (Archie).   



Παραντοξ Πρες (Paradox Press)

Ξεκίνησε την πορεία της το 1993 και διήρκησε μέχρι το 2001. Οι τίτλοι της ήταν ώριμοι και ανήκαν στους δημιουργούς τους. Παρόλο που τα είδη των κόμικς της ήταν όμοια με αυτά της Βερτιγκο, διαφοροποιούνταν αρκετά. Θυμάστε τα Μεγάλα Βιβλία του, της, των… της Μοντερν Ταιμς (Modern Times)? Νομίζω πως ήταν τίτλοι της Παραντοξ. Στο μυαλό μου η Παραντοξ είναι η κόμικς εκδοτική της συνομωσιολαγνείας και όχι μόνο. Με έναν πολύ καλό και ποιοτικό τρόπο.      



Χελιξ (Helix)

Η Χελιξ ήταν γνωστή σαν την θυγατρική της επιστημονικής φαντασίας. Κράτησε πολύ λίγο και πιο συγκεκριμένα από το 1996 έως το 1998. Ένας πολύ γνωστός τίτλος, ο οποίος αργότερα μετακόμισε στην Βερτιγκο είναι ο Τρανσμετροπολιταν (Transmetropolitan) του Γουόρεν Ελλις (Warren Ellis). Εγώ είχα ξεκινήσει να διαβάζω το Σαημπερελλα (Cyberella) των Τσεηκιν και Κάμερον (Don Cameron). Καλό κόμικς.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου