Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ντερντεβιλ Εντ οφ Ντεης (Daredevil End of Days)



Το Τέλος των ημερών είναι ένα κόμικς της Μαρβελ το οποίο πιστεύω θα τραβήξει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού, τόσο εξαιτίας της φοβερής δημιουργικής ομάδας του, όσο και εξαιτίας της πλοκής, η οποία μας διηγείται το τέλος (ή σχεδόν το τέλος) του Ντερντεβιλ. Κάτι σαν το Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει.

Σεναριογράφοι είναι οι πολύ γνωστοί και καταξιωμένοι Μπραηαν Μαηκλ Μπεντις (Brian Michael Bendis) και Νταίηβιντ Μακ (David Mack). Στα μολύβια είναι ο εκπληκτικός Κλάους Γιάνσον και στα μελάνια ο ακόμη πιο φανταστικός Μπιλ Σινκιεβιτς. Ο Μπιλ έχει εικονογραφήσει και κάποια από τα καρέ του κομικ μόνος του. Ο Άλεξ Μαληφ (Alex Maleev) κάνει τα κανονικά εξώφυλλα. Υπάρχουν και εναλλακτικά εξώφυλλα φιλοτεχνημένα από άλλους εικονογράφους πέρα του Μαληφ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δημιουργική ομάδα πίσω από το Τέλος των Ημερών είναι σεναριογράφοι και εικονογράφοι γνωστοί στον Ντερντεβιλ. Θέλω να πω πως είναι μια ντρημ τημ από ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο ο καθένας στον κόσμο του ατρόμητου δαίμονα.

Ο Κινγκπιν είναι νεκρός. Ο Ντερντεβιλ νεκρός. Η Ημερησία Σάλπιγγα κλειστή και ο Μπεν Γιούρικ (Ben Urick) μόνος του προσπαθεί να καταλάβει τι έχει γίνει με τον Ματτ Μερντοκ. Όλα αυτά διαδραματίζονται στο πρώτο τεύχος. Ξεκινά το τεύχος με μια επική μάχη στην οποία πεθαίνει ο Ντερντεβιλ και κάνοντας κάποια αναδρομή ο Μπεν Γιουρικ βλέπουμε τον Ματτ να σκοτώνει τον Κινγκπιν. Ναι καλά διαβάσατε. Ο απαράβατος ηθικός φραγμός των σουπερ-ηρώων καταπατήθηκε. Στο τέλος του πρώτου τεύχους βλέπουμε τον Μπεν μέσα στην βροχή και πίσω του πέρα μακριά κάποιον ο οποίος μοιάζει φοβερά στον Ντερντεβιλ. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Προσωπικά μου είναι δύσκολο να θεωρήσω κάποια πράγματα τόσο εύκολα δεδομένα. Πολλά από τα στοιχεία που μας δίνουν μπορεί εύκολα να ανατραπούν στα επόμενα τεύχη. Όπως και να ‘χει πάντως, οι εκπλήξεις και οι μεγάλες αλλαγές είναι αναμενόμενες μιας και μιλάμε για το τέλος των ημερών.

Η αφήγηση είναι πολύ καλή. Τουλάχιστον του πρώτου τεύχους.

Γενικά το κομικ είναι πολύ καλό. Αλλά είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για ολόκληρη τη μίνι σειρά των οχτώ τευχών.

Εις το επανιδείν.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου